logo.


Hem
Senaste nytt
Om föreningen
   Dokument
      Stadgarna
      Boendeinfo
     
Parkering
      Stämmor
    
Upphandling
     Underhållsplan
     Ekonomisk plan
   I korthet
   Om husen
   Historia
   Hitta hit

Förvaltningen
Dokument

Här har vi samlat dokument som rör föreningen. En del är statiska – som till exempel den ekonomiska planen som aldrig ändras, andra dokument uppdateras löpande. När ett nytt dokument publiceras så läggs det också som en notis under "Senaste nytt".

Stadgarna
para.Det allra mesta som gäller i en bostadsrättsförening bestämms av bostadsrättslagen (1991:614). En del frågor har lämnats öppna för varje förening att reglera i sina stadgar. Exempelvis kan stadgarna innehålla bestämmelser om vad som föreningen respektive bostadsrättsinnehavaren svarar för att reparera. I våra stadgar finns den bestämmelsen i §27.

Föreningens stadgar upprättades när föreningen bildades. Det är bara föreningsstämman som kan besluta om ändring av stadgarna.

För den som vill läsa stadgarna finns de som en pdf att ladda ner här (klicka på ordet "här").

Boendeinformation
Information om våra hus och om din lägenhet finner du i föreningens Boendeinformation. I den finns information om hur olika saker fungerar så som bokning av tvättstugan, vad man ska tänka på när man renoverar och en hel del annat bra att veta.

Boendeinformationen finns som pdf finns här (klicka på ordet "här").

Via nedastående länkar kommer du till olika informationsblad som du kan vara hjälpt utav:
Här kan du se en informationsfilm med goda råd om ett bättre brandskydd i bostaden. Det är FRIS (Föreningen Räddningskårer I Samverkan) som tagit fram filmen.

Parkering
Föreningen har parkeringsplatser som hyrs ut till boende i våra hus. Vill du hyra parkeringsplats kontaktar du styrelsen via mail.

Parkeringsreglerna hittar du här (klicka på ordet "här").


Stämmor
Här hittar du en liten stämmoskola.

Nedan finner du protokollen från årsstämmorna samt årsredovisningarna för respektive år.





Upphandlingspolicy
För att säkra processen kring upphandling av tjänster och entreprenader har styrelsen tagit fram en upphandlingspolicy för föreningen. Denna beslutades om på stämman 30 maj 2021.

Du kan läsa upphandlingspolicyn här (klicka på ordet "här").


Underhållsplan
Varje dag genomförs underhåll på fastigheten. En del av underhållet är av löpande karaktär och görs dagligen, veckovis, månadsvis eller en gång per år. Annat underhåll sker mer sällan så som en gång vart tionde eller femtionde år. Sådant underhåll är ofta större och av det mer kostsamma slaget. För att inte sådant större underhåll ska glömmas bort att planeras för och genomföras upprättar man en underhållsplan.

En bostadsrättsförening måste ha en underhållsplan och det är styrelsen som ska upprätta en sådan (se 9§ i stadgarna). Den är ett viktigt stöd i styrelsens arbete med att förvalta föreningens angelägenheter (se 13§ i stadgarna).

Underhållsplanen fungerar som en checklista för att planera fastighetens  underhåll. Det ger en kontinuitet i underhållsarbetet trots att medlemmarna i styrelsen byts ut över tiden. En underhållsplan ska sträcka sig minst 50 år framåt i tiden.

Med en underhållsplan vet styrelsen och medlemmar:
  • vilka planerade underhållsåtgärder fastigheten är i behov av
  • när och i vilken ordning underhållet behöver göras
  • uppskattad kostnad för underhållsåtgärderna

Underhållsplanen ger därmed förutsättningar för god ekonomisk och teknisk förvaltning och minimerar risken för oplanerade och akuta åtgärder. Den underlättar för beslut om vad som ska göras under kommande år, och det blir enklare för föreningen att vara proaktiva. Därmed kan man också lägga grunden för en hållbar ekonomisk situation för föreningen och de boende.

Vilket underhåll som har gjorts och vilket underhåll som planeras de närmaste åren redovisas varje år i årsredovisningen.

En underhållsplan innehåller inte nya investeringar utan endast underhåll av den fasta egendomen när underhållsplanen upprättades. En underhållsplan behöver därför uppdateras så att nya konstruktioner och system som föreningen har investerat i inkluderas i underhållsplanen.

Underhållsplanen framtagen maj 2024 med hjälp av verktyget Planima från Fastighetsägaran, och som beslutades om på stämman 26 maj 2024, finns som pdf
här (klicka på ordet "här")
Underhållsplanen från 2016 finns
här (klicka på ordet "här").

Ekonomiska planen
Den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen Lisö upprättades i samband med förvärvet av fastigheten våren 2010.

En ekonomisk plan är inte en budget utan en prognos för vad som ska hända med ekonomin inom en nybildad bostadsrättsförening under de närmaste åren. Den här typen av prognos syftar alltså egentligen till att man ska kunna bedöma om föreningens fastighetsförvärv är ekonomiskt hållbart.

Den ekonomiska planen förlorar ganska mycket både i intresse och i aktualitet från och med föreningens första riktiga årsredovisning.

Ekonomiska planen som pdf finns här (klicka på ordet "här").



Kontakta oss

Styrelsen når du lättast genom att skicka ett mail till info@liso1.se. Se Månadsbrevet för kontaktuppgifter till styrelsemedlemmar. Du är alltid välkommen att tala med oss i styrelsen.

Felanmälan

Felanmälan sker enklast genom föreningens växel som har telefonnummer 08–744 44 33. Vid akuta åtgärder efter kl 16.00 på vardagar samt på helger ringer du 08-744 09 50 (du kommer då till jouren). Du kan också göra felanmälan via vår tekniska förvaltares hemsida - www.driftia.se. Ange alltid namn och lägenhetsnummer vid felanmälan. Varje felanmälan gör föreningen till en ännu bättre plats att bo på!

Störningsjouren

I husskriften står det om störande ljud och vad som gäller. Störningar i form av hög musik, ljud från tvättmaskiner eller av att man borrar, spikar eller sågar får inte förekomma efter kl 20 och inte före kl 08. Mycket störande ljud som kan komma av reparationer eller ombyggnader får bara förekomma mellan kl 8 och 17 på vardagar (10-17 på helger). Det får inte vara några störande ljud från fester efter 22.

Känner du att att en granne stör dig och att du själv inte har möjlighet att säga till kan du ringa vår störningsjour (SSG) på telefonnummer 010-333 33 33.




Hem | Senaste nytt | Om föreningenFörvaltningen
För förslag, frågor eller problem angående hemsidan kontakta webansvarig.
Copyright 2014 BRF Lisö1